• HRup

5 tips inför din semester1. Förbered dig, sätt upp mål för semestern och börja sedan lugnt.

En grundregel när det gäller semester är att gå ned rejält i varv och vila i början och att en ledighet på minst tre veckor ger allra bäst återhämtning.

Och allt det där du inte hinner med och inte gör under din ledighet, lägg stressen över det åt sidan!

Många av oss vill göra en miljon saker på semestern och samtidigt som vi ska försöka vila upp oss. Välj ut de viktigaste sakerna för dig och avsätt tid för dem under semestern.

Vissa vill planera, andra inte, varför inte bara ta dagarna som dom kommer? Det är DIN tid & DIN ledighet - så gör det som känns bäst för dig.


2. Lägg jobbet åt sidan, du är ledig.

Bestäm dig innan hur mycket tid du ska lägga på jobbet under din ledighet, behöver du verkligen vara uppkopplad?

Ställ dig frågan om det handlar om ditt eget behov att hålla dig à jour eller om du riskerar att förlora jobbet om du inte gör det.

Några minuter på morgonen eller kvällen? Prata ihop dig med ditt semestersällskap och kom överens, så kan ni även hjälpa varandra hålla dessa tider.


3. Mejl och dylikt

Ställ in autosvar på mejlen med en trevlig hälsning att du befinner dig på semester samt när du är tillbaka på jobbet. Även på mobilen, via ditt mobilsvar kan det vara lämpligt att prata in en liten sommarhälsning.

Under skärmtid reglerar du lätt vilka appar som skall vara aktiva under dagarna.

4. Dålig uppkoppling är också ett sätt att koppla av.

Åk ut i skogen, vandra på ett fjäll, bege dig ut på picknick, hyr en stuga ute på landet. I Sverige finns det gott om plasten som saknar

uppkoppling – besök dom! Både skönt och nyttigt att fly undan tekniken och ibland är det faktiskt ganska härligt att slippa vara uppkopplad och nåbar hela tiden.

5. Ta din ledighet på allvar

Semester lagstadgades i Sverige år 1938, vi har alltså rätt att vara lediga. Så ta din ledighet på allvar och njut av DIN ledighet.

23 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla